SUA și California vor dezvălui soluționarea emisiilor de motorină Daimler

Oficialii SUA și California vor dezvălui luni termenii acordului DAIGn.DE de Daimler AG, de 1,5 miliarde de dolari, pentru a rezolva o anchetă guvernamentală de lungă durată privind utilizarea software-ului pentru a înșela testele de emisii de motorină, au declarat pentru Reuters patru persoane despre acest subiect.

Producătorul german de automobile și  Mercedes-Benz a dezvăluit, la 13 august, că a ajuns la o soluție de principiu care rezolvă revendicările civile și de mediu legate de 250.000 de mașini și camionete diesel americane.

Daimler a declarat în august că, costurile așteptate ale decontărilor cu autoritățile SUA vor totaliza 1,5 miliarde de dolari, decontarea cu proprietarii va costa aproximativ 700 de milioane de dolari și, de asemenea, a dezvăluit „alte cheltuieli de o valoare medie de trei cifre de milioane EUR (euro) pentru a îndeplini cerințele decontărilor.

”Departamentul de Justiție al SUA, Agenția pentru Protecția Mediului și Comitetul pentru Resurse Aeriene din California (CARB) vor dezvălui luni detaliile soluțiilor care vor solicita Daimler să abordeze excesul de emisii al vehiculelor ca parte a decretelor obligatorii de consimțământ care trebuie aprobate de un judecător din SUA. Acordul include una dintre cele mai mari sancțiuni civile aplicate vreodată în temeiul Legii privind aerul curat, au spus sursele, și va eticheta software-ul Daimler ca„dispozitive de înfrângere” utilizate pentru a se sustrage testelor de emisii.

Acesta va include, de asemenea, o sancțiune civilă vamală și de protecție a frontierelor separată pentru a soluționa acuzațiile de import ilegal de vehicule neconforme.

Daimler și EPA au refuzat să comenteze, dar producătorul auto a declarat luna trecută că soluțiile propuse reprezintă un „pas important către securitatea juridică” în statele americane.

Vehiculele diesel au fost supuse controlului în Statele Unite de când Volkswagen AG VOWG_p.DE a admis în septembrie 2015 instalarea unui software secret pe 580.000 de vehicule din SUA care le-a permis să emită de până la 40 de ori emisiile admise din punct de vedere legal.

Purtătorul de cuvânt al CARB, Stanley Young, a declarat, duminică, că testarea extinsă a vehiculelor Daimler de către California a arătat că software-ul vehiculului a detectat „dacă ciclul de testare funcționa sau nu sau se afla pe drum” pentru a se sustrage cerințelor privind emisiile.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata