SUA vor bloca exporturile cheie din regiunea chineză Xinjiang

SUA urmează să blocheze exporturile cheie din regiunea Xinjiang din China, din cauza acuzațiilor că acestea sunt produse folosind munca forțată.

Interdicțiile propuse includ produse din bumbac și roșii, care sunt două dintre principalele exporturi de mărfuri din China.

Administrația Trump a exercitat presiuni asupra Chinei pentru tratarea musulmanilor uighuri din Xinjiang.

În ultimii ani, China a sporit masiv securitatea în Xinjiang, invocând o amenințare de separatism și terorism.

Potrivit unor estimări, până la un milion de oameni au fost reținuți fără proces pentru infracțiuni minore, în ceea ce China spune că sunt tabere de reeducare.

Vamalul și Protecția Frontierelor din SUA (CBP) pregătește în prezent Ordine de eliberare reținută, care îi permit să rețină transporturile pe baza suspiciunilor de implicare în muncă forțată.

Legea vizează combaterea traficului de persoane, a muncii copiilor și a altor încălcări ale drepturilor omului.

La începutul acestui an, parlamentarii americani au propus legislația care ar presupune că toate bunurile produse în Xinjiang au fost realizate cu muncă forțată și ar necesita certificarea că nu sunt.

Washingtonul și Beijingul s-au confruntat în mod repetat asupra lagărelor de detenție de înaltă securitate, despre care China spune că sunt necesare pentru îmbunătățirea securității.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata