Sublocotenentul post mortem Claudiu Vulpoiu a fost înmormântat la Craiova cu onoruri militare

28

Sublocotenentul post mortem Claudiu Constantin Vulpoiu, de 35 de ani, decedat duminică la datorie în teatrul de operaţiuni din Afganistan, a fost înmormântat joi cu onoruri militare în cimitirul Sineasca din Craiova pe Aleea Eroilor.

La slujba religioasă oficiată de IPS Irineu, mitropolitul Olteniei, alături de familie şi colegi au participat sute de persone, printre cei prezenţi aflându-se şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, reprezentanţii ai administraţiei publice locale.

Vicepremierul Gabriel Oprea a adresat un mesaj în numele premierului Victor Ponta şi al Guvernului României, evocând personalitatea lui Claudiu Vulpoiu, curajul şi determinarea acestuia, experienţele trăite.

”Astăzi, Claudiu nu mai este printre noi. A rămas în sufletul nostru, în gândurile camarazilor săi şi în inima îndureratei sale familii. Claudiu va fi mereu acolo ca un exemplu pentru copilul său şi pentru toţi cei care îmbracă haina militară. Va fi în amintirea noastră ca un om extraordinar, un militar de excepţie, un român adevărat de care suntem mândri şi căruia îi suntem recunoscători. Dar, înainte de toate, Claudiu Vulpoiu este şi va rămâne pentru totdeauna un erou adevărat al acestui neam. În nume personal, în numele premierului Victor Ponta şi al Guvernului României, daţi-mi voie să transmit, cu durere în suflet, sincere condoleanţe familiei, rudelor şi prietenilor care au suferit această pierdere imensă. Fie ca amintirea lui Claudiu să fie veşnică şi fie ca toate lucrurile în care a crezut, pentru care a luptat şi pentru care s-a jertfit să se împlinească, aşa cum şi-a dorit”, a spus viceprim-ministrul pentru securitate naţională.

Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi în Afganistan duminică, într-un atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă în care aceştia se aflau.

Militarii români din Batalionul de Manevră dislocat în provincia Zabul executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă MRAP, pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall.

Claudiu Constantin Vulpoiu avea 35 de ani, era angajat al MApN din 2001, era căsătorit şi avea un copil. A mai participat la şase misiuni externe în Afganistan şi Irak. El a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News