Subprefectul Harghitei, Petres Sandor, a câştigat peste 1 milion de forinţi la un concurs televizat din Ungaria

Subprefectul judeţului Harghita, Petres Sandor, a câştigat peste 1 milion de forinţi la un concurs televizat din Ungaria, la care a participat atunci când se afla în concediu.

Emisiunea se intitulează ‘Maradj Talpon’ (Rămâi în picioare n.red.), este transmisă de postul ungar de televiziune Duna Tv, iar în platou se află 11 persoane care în maxim 20 secunde trebuie să răspundă la diverse întrebări, în baza unor reguli stabilite. Cel care greşeşte este scos din joc într-un mod inedit, întrucât are sub picioare o trapă care se deschide şi concurentul ‘dispare’ sub platou.

Subprefectul a spus că ideea participării i-a aparţinut soţiei sale, prima emisiune fiind transmisă în data de 5 februarie, iar cea de-a doua în 8 februarie.

Potrivit înregistrărilor existente pe pagina emisiunii, subprefectul Harghitei a răspuns la aproximativ 25 de întrebări, cu teme extrem de diverse, de la personaje de desene animate şi filme pentru copii, până la psihologie, sport, economie sau istorie.

Două întrebări l-au pus în dificultate, una legată de site-ul Tumblr şi a doua referitoare la bandoneon, un instrument asemănător acordeonului care se foloseşte în America de Sud.

Întrucât regulile i-au permis să ‘paseze’ aceste întrebări, după ce a câştigat duelul cu al cincilea adversar din cei zece, a decis să se retragă, declarând în emisiune: ‘Până aici m-a ţinut ştiinţa’.

În urma participării la concurs, subprefectul Harghitei a câştigat 1.000.050 forinţi, ceea ce înseamnă că va primi, după impozitare, peste 10.000 lei.

Petres Sandor a declarat că ‘participarea la emisiune, în platou, este mult diferită decât atunci când stai în fotoliu şi crezi că le ştii pe toate’ şi a ţinut să puncteze că a trecut prin această experienţă atunci când se afla în concediu de odihnă.

El nu a exclus posibilitatea de a se înscrie şi la alte concursuri similare, din Ungaria sau România şi a dezvăluit că a încercat să ia parte la cunoscuta emisiune ‘Vrei să fii milionar’, difuzată de un post de televiziune din ţara noastră, dar nu a reuşit să se înscrie.

Petres Sandor are 46 ani, este absolvent de fizică, are un master în administrarea afacerilor şi este doctorand la Politehnica Bucureşti pe o temă de ingineria mediului. Lucrează în administraţie de 20 ani şi a ocupat de-a lungul vremii funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, prefect şi subprefect al judeţului Harghita. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: Maradj Talpon/Facebook

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata