Subsidiarele din România au primit de la băncile-mamă peste 525 de milioane euro în primele patru luni

Băncile mamă au capitalizat subsidiarele din România cu 525,5 milioane de euro în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu 12,94 milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

În primele patru luni din 2015, cea mai mare infuzie de capital a primit Volksbank România (482,14 milioane euro, în martie), fiind urmată de OTP Bank, cu 39,09 milioane euro, în ianuarie.

România International Bank și-a majorat capitalul social cu 3,15 milioane euro în februarie, iar Libra Internet Bank a primit un aport de 1,12 milioane euro la capitalul social, în martie.

Astfel, cele mai importante majorări de capital au fost făcute, în primele patru luni din 2015, de Volksbank România și OTP Bank, în total 521 milioane euro.

Banca Transilvania a finalizat în acest an achiziția a 100% din acțiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ Bank AG și WGZ Bank AG. Valoarea tranzacției nu a fost dată publicității.

În 2014, OTP, unul dintre cei mai importanți creditori independenți din Europa Centrală și de Est, a preluat două bănci mai mici, respectiv Banco Popolare din Croația și Millenium Bank din România.

În același interval din 2014, OTP Bank și-a majorat capitalul social cu 11,17 milioane euro, în aprilie, în timp ce Libra Internet Bank a primit, în martie, 1,77 milioane euro.

Datele publicate lunar de Registrul Comerțului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata