Subvenţiile la termoficare vor fi acordate doar persoanelor defavorizate

Subvenţiile la încălzire şi apă caldă vor fi acordate numai persoanelor defavorizate, după ce vor fi redimensionate marile centrale de termoficare, a declarat miercuri (25 august 2010) prim-ministrul Emil Boc, la Radio România Actualităţi.

El a menţionat că aceste măsuri sunt prevăzute în Strategia guvernamentală pentru termoficare, care urmează să intre în vigoare din aprilie 2011. „Ea (strategia – n.r.), într-adevăr, va face o mutaţie capitală în procedura subvenţiilor şi în abordarea relaţiilor cu autorităţile locale. Există foarte multe centrale termice supradimensionate în raport cu ceea ce ele prestează.

Trebuie redimensionate la nevoile oraşelor, iar subvenţiile să fie alocate doar persoanelor care au nevoie de sprijin din partea statului şi nu o subvenţie generalizată, dar pentru asta trebuie ca aceste centrale să fie modernizate”, a spus Emil Boc. Primul ministru a menţionat că Strategia privind termoficarea se află în stadiu avansat de realizare de către comitetul interministerial care se ocupă de această chestiune.

Citește și
1 Comentariu
  1. tudor popescu spune

    Iar bateti campii cu prostii !
    Nu poate fi elaborata nicio strategie fara a a vea la baza SITUATIA REALA A TERMOFICARII determinata prin masuratori termotehnice de fond executate de firme acreditate
    Ati auzit voi de vre-o cercetare a situatiei actuale ?? De vre-o expertiza a consumurilor si a costurilor ?
    Pe Boc il pacalec toti Si el in buna lui credinta vehiculeaza basmele astea DAR VOI ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata