„Succese” pe linie pentru „Prima Casă”: 34 de dosare aprobate în 3 săptămâni

La aproape trei saptamani de la debutul programului „Prima casa” destinat dezghetarii creditului de retail si a pietei imobiliare, Fondul de Garantare a analizat si aprobat doar 34 de dosare pentru acordarea de garantii, numar insignifiant fata de sutele de solicitari asteptate.

Intre timp, Guvernul intarzie cu publicarea hotararii adoptate saptamana trecuta pentru modificarea conventiei de garantare, astfel incat sa poata fi finantate si imobilele grevate deja de o ipoteca, asa cum este cazul majoritatii apartamentelor noi din complexurile rezidentiale, iar sase banci mari intre care BCR, Raiffeisen si UniCredit sa accepte sa intre in program pe baza noilor conditii.

Deocamdata, 13 banci au semnat conventia, insa doar patru – BRD, Banca Transilvania, Alpha Bank si ATE Bank – au anuntat si vanzarea efectiva de credite in cadrul programului guvernamental.

Reprezentantii bancilor care au preferat sa astepte publicarea unei noi conventii spun ca vor semna documentul de indata ce va fi disponibil, urmand ca in termen de cateva zile sa inceapa si vanzarea de credite.

Bancile care au semnat conventia in forma initiala vor incheia acte aditionale cu Fondul, pentru a se alinia noilor conditii.

Sursa: Ziarul Financiar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata