Sulfina Barbu: PNL va depune moţiune de cenzură după 1 februarie 2015

Partidul Național Liberal va depune o moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară de după 1 februarie 2015, a anunțat marți vicepreședintele noului PNL Sulfina Barbu.

„Îmi doresc ca Partidul Național Liberal să ajungă la guvernare într-un mod constituțional, democratic și transparent. Mă refer aici la cele două modalități de a prelua guvernarea: moțiune de cenzură și este știut faptul că în această sesiune parlamentară nu mai avem dreptul să depunem o moțiune de cenzură, abia în sesiunea parlamentară de anul viitor, după 1 februarie 2015 vom avea posibilitatea să depunem moțiune de cenzură.

Dacă se creionează o altă majoritate parlamentară la această moțiune de cenzură viitoare, sigur că atunci putem să discutăm de o propunere de Guvern, condus de Partidul Național Liberal. Deocamdată, avem o majoritate în Parlament care susține Guvernul condus de domnul Victor Ponta și nu ne dorim negocieri în spatele ușilor închise pentru creionarea altor majorități”, a declarat Sulfina Barbu la RFI.

Ea a mai afirmat și că nimeni nu exclude posibilitatea alegerilor anticipate în 2015, însă a subliniat că această temă va fi discutată la momentul oportun.

„2016 fiind anul alegerilor este anul în care noi sperăm că vom convinge electoratul din România să ne acorde încredere, să ne acorde un vot majoritar, care să ne permită formarea Guvernului. Cred că este important că Partidul Național Liberal are maturitatea de a privi lucrurile prin prisma Constituției și a alegerilor din România așa cum sunt ele programate. Nimeni nu exclude posibilitatea alegerilor anticipate în anul 2015, dar asta este o altă temă, care poate fi discutată la momentul oportun”, a arătat vicepreședintele PNL.

Sulfina Barbu a precizat că Partidul Național Liberal va depune o moțiune de cenzură anul viitor.

„În general, Opoziția este cea care vine și folosește toate mijloacele constituționale de a face opoziție. Fiind un mijloc constituțional de a face opoziție, aș spune de pe acum, da, Partidul Național Liberal va depune o moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară de după 1 februarie 2015. Tema, momentul vor fi alese de către partid, în funcție de gravitatea guvernării domnului Ponta și a Guvernului condus de domnia sa. Dar cu siguranță, acest instrument va fi folosit”, a arătat ea.

Întrebată dacă PNL va purta negocieri cu unele formațiuni parlamentare înaintea depunerii moțiunii de cenzură, pentru a se asigura că ea va trece, Sulfina Barbu a răspuns „toate la timpul lor”.

„Probabil că atunci când moțiunea va fi depusă, va fi redactată, explicată și depusă, probabil că ea va fi prezentată și celorlalte grupuri parlamentare, care pot să susțină moțiunea de cenzură. Dar toate vor fi discutate la momentul respectiv”, a spus Sulfina Barbu.

În ceea ce privește formațiunile cu care PNL ar putea discuta pentru o moțiune de cenzură, primele care vor fi luate în calcul sunt cele care au o orientare similară din punct de vedere doctrinar, dar a subliniat că un astfel de subiect este prematur. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata