Summa summarum în reformă sau Votul la turmă

30

Am terminat de făcut reforma sistemului medical, învăţământul l-am făcut praf, de reforma justiţiei nu mai avem ce vorbi, administraţia şi finanţele sunt perfect organizate, ce ne-a mai rămas?

Să facem reforma oieritului.

Parlamentul a făcut-o, şi uite ce a ieşit: Casa Poporului/Parlamentului, asaltată de ciobani. Nu credeam că sunt atât de mulţi ciobani autentici în România, dar nici nu cred că au fost printre ei prea mulţi agitatori infiltraţi. Va să zică, aleşii naţiei se pricep şi la asta. Dacă i-am numi ciobani, s-ar simţi jigniţi.

 Primul cioban al naţiei, pe bune şi cu tot respectul, este Domnul Gigi Becali, care i-a numit el în locul meu: „Da, am explicaţii: oameni nebuni“. Mersi, domnu Gigi.

Şi a mai spus acelaşi: „Ne degradăm ca neam şi ca ţară…“  Un câine la o sută de oi – aşa a spus Becali, specialistul pe bune. Şi a mai spus: „Nu mâncăm computere, ci brânză, carne, lapte…“

Dacă îmi amintesc eu bine, oraşul Bucureşti a fost întemeiat de un cioban, Bucur pe numele lui de buletin. Bucur a revenit azi, multiplicat.

Şi uite-aşa, justiţia şi reformele în România au ajuns să fie făcute de: – ţigani infractori (vezi înregistrările ac de cravată Berceni vs Băseşti), penali băgaţi la zdup (Udrea şi procurorul Eva care au descris primitivismul şi sălbăticia din puşcării), în fine, oierii, care au arătat că parlamentarii noştri nu sunt buni nici de ciobani.  

Suntem o ţară de balegă, sau…?

Gheorghe MOROŞANU


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News