Sunak apără schema de locuri de muncă de urgență

Cancelarul Rishi Sunak a declarat că este „imposibil” să se prevadă câte locuri de muncă va economisi noua schemă a guvernului de subvenții salariale.

Schema, destinată să înlocuiască drumul, va determina guvernul să completeze plata persoanelor care nu pot lucra cu normă întreagă.

Acesta își propune să oprească reducerile masive de locuri de muncă după ce guvernul a introdus noi măsuri pentru a combate o creștere a cazurilor de coronavirus.

Sunak a spus că speră că planul va „beneficia de un număr mare”, dar nu poate spune ce slujbă este „viabilă sau nu”.

Conform schemei de susținere a locurilor de muncă, dacă șefii vor readuce lucrătorii cu jumătate de normă, guvernul va contribui la completarea salariilor cu angajatorii la cel puțin trei sferturi din salariul lor cu normă întreagă.

Va începe la 1 noiembrie și va dura șase luni.

Cum va funcționa schema de sprijin pentru locuri de muncă?

Conform schemei, guvernul va subvenționa plata angajaților care lucrează mai puțin decât orele lor normale din cauza cererii mai mici. Angajatorii vor plăti pentru orele efectiv lucrate. Și apoi guvernul și angajatorul vor acoperi între ele două treimi din salariile pierdute.

Dar numai personalul care poate lucra cel puțin o treime din orele lor normale va fi eligibil pentru schemă.

Plata se va face pe baza salariului normal al unui angajat, cu contribuția guvernului plafonată la 697,92 GBP pe lună.

De ce face guvernul asta?

Dl Sunak a descris schema ca fiind o „nouă politică radicală”, concepută „pentru a ajuta la protejarea cât mai multor locuri de muncă posibil [și] pentru a menține oamenii în muncă cu fracțiune de normă, mai degrabă decât a-i concedia”.

Cu toate acestea, el a spus că va sprijini doar „locuri de muncă viabile” – spre deosebire de locurile de muncă existente, deoarece guvernul continuă să subvenționeze salariile.

„Nu este pentru mine să stau aici și să fac declarații cu privire exact la ce slujbă este viabilă sau nu, dar ceea ce trebuie să facem este să ne dezvoltăm sprijinul acum că trecem prin faza acută a crizei”, a spus domnul Sunak într-o presă conferință după ce schema a fost dezvăluită.

„Evident, nu putem susține același nivel de lucruri pe care le făceam la începutul acestei crize.”

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata