Sunt convins că Dan Şova, după alegerile prezidenţiale, se va întoarce în Guvern, declară premierul Ponta

Premierul Victor Ponta și-a exprimat, joi seară, convingerea că purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, va reveni, după încheierea campaniei electorale, în structura Executivului.

Ponta nu a precizat însă dacă Dan Șova își va relua mandatul la Ministerul Transporturilor sau dacă se va ocupa de un alt portofoliu.

„Sunt mulțumit (de performanța lui Dan Șova ca ministru al Transporturilor — n.r.). Dan Șova a avut un mandat foarte greu, însă nu mergeau amândouă — și poziția de ministru la un portofoliu foarte dificil și o poziție politică pregnantă în campania electorală, motiv pentru care am fost de acord cu opțiunea lui. Sunt convins că Dan Șova, după alegerile prezidențiale, se va întoarce în Guvern. Nu știu pe ce poziție”, a spus Ponta la Digi24.

Referitor la vicepreședintele PSD Ioan Rus, cel care l-a înlocuit pe Dan Șova la Ministerul Transporturilor, premierul a spus că se așteaptă de la acesta să continue proiectele deja începute astfel încât să lege România de Europa prin noi autostrăzi.

„Aștept de la domnul Rus, un om cu foarte mare experiență, să gestioneze un domeniu extrem de greu și de complicat pentru că la MT ai foarte multe responsabilități și foarte puține puteri. Să creioneze o strategie eficientă sau să continue proiectele existente și mai ales să se preocupe personal de legarea Transilvaniei de vechiul regat — Comarnic-Brașov, Sibiu-Pitești, Târgu Mureș-Iași. (…) Legătura restului României cu Europa și legătura Sibiului, Clujului, a Brașovului cu Europa este esențială pentru dezvoltarea noastră viitoare”, a mai declarat Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata