Supă cremă de fasole boabe, cu o parte dintre ingrediente coapte la cuptor

Ciorba de fasole boabe este un fel de mâncare preferat de foarte multe persoane, mai ales dacă are și afumătură și verdeață proaspătă când este gata.

Marcela Cosnean, o gospodină din localitatea brașoveană Hărman, a precizat  că ciorba de fasole boabe cu afumătură este un preparat foarte greu pentru unii având în vedere că și fasolea este un aliment destul de consistent și atunci ne-a prezentat o rețetă de supă cremă de fasole boabe fără carne, doar cu legume.

Fasolea se pune la muiat de seara, iar a doua zi se fierbe bine după ce s-a schimbat apa în care a fiert de două-trei ori.

Zarzavaturile se fieb foarte puțin, separat de fasole, până se înmoaie, după care, împreună cu fasolea boabe fiartă se dau prin blender. Separat se pun la cuptor un morcov și un păstârnac, depinde de cantitatea de fasole fiartă, pot fi câte două bucăți din cele două legume, până se coc puțin, după care se amestecă cu fasolea și zarzavatul date prin blender. Cui îi place ceapa poate fi pusă și aceasta la cuptor cu morcovul și păstârnacul. Se potrivește de sare și piper. Peste toate acestea se adaugă, după ce s-a dat prin blender, tarhon proaspăt sau conservat.

Dacă este primăvară și a apărut ștevia și loboda se culeg câteva frunze din fiecare și se trec puțin prin ulei încins după care se dau și acestea prin blender și se amestecă cu restul preparatului.

Legumele coapte în cuptor alături de cele prăjite foarte puțin în ulei contribuie foarte mult la gustul deosebit al acestui preparat, susține Marcela Cosnean.

Când se pune în castron pentru a fi servită, la supa cremă de fasole boabe se adaugă deasupra, tăiate foarte mărunt tarhon, mărar și un pic de lobodă proaspătă, peste care se stropește cu puțin ulei de dovleac sau de floarea soarelui presate la rece. „Verdețurile puse deasupra îi dau un aspect deosebit, dar și un gust aparte. Este un preparat foarte gustos și singur nu veți da greș în fața musafirilor”, a mai spus Marcela Cosnean. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata