Impozitul pe mai multe case a fost introdus. Cuantumul e mai mare decât cel anunţat iniţial

Guvernul a adoptat miercuri, 30 iunie, o ordonanţă de urgenţă privind instituirea impozitului suplimentar pentru cei care deţin cel puţin două locuinţe, au declarat surse guvernamentale.

 

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea art. 252 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, Guvernul urmăreşte să introducă o supraimpozitare la clădirile suplimentare faţă de locuinţa de domiciliu.

Astfel, persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri cu destinaţie de locuinţă vor trebui să plătească o taxă de solidaritate care se va situa între 65% şi 300% din impozitul pe proprietate. De remarcat este că în forma iniţială, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal prevedea introducerea taxei de solidaritate la un nivel mai mic: între 50% şi 200% din impozitul datorat.

Taxa de solidaritate va fi de 65% din impozitul datorat în anul 2010 pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, de 150% din impozitul datorat în anul 2010 pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu şi de 300% din impozitul datorat în anul 2010 pentru cea de-a treia clădire şi următoarele, în afara celei de la adresa de domiciliu.

Iniţial, supraimpozitarea fusese înglobată în OUG de modificare a Codului fiscal adoptată săptămâna trecută de Guvern, prin care s-a majorat şi taxa pe valoare adăugată de la 19% la 24%, însă într-o şedinţă extraordinară, luni, Executivul a eliminat din acel act normativ supraimpozitarea proprietăţilor.


Citește și
2 Comentarii
  1. tov spune

    EXCROCILOR

    VRETI MAI MAULTI BANI LA BUGET CA SA AVETI VOI DE FURA

  2. ANGHEL spune

    S-a traiti bine dl. BASESCU impreuna cu ;dl.VIDEANU(AMARATUL),BERCEANU(NEPRIHANITUL),UDREA(DATORNICA),BLAGA(NESIMTITUL)si Boc cel mic si neajutorat,mitraliazai pe romanii,birt pentru baieti portocali.Nu uitati sloganul” SA TRAIM BINE”.Fratilor ajunge, nu ne mai prostiti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata