Surpriză de la ANAF: cum arată şi ce presupune noul formular 107

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat joi, pe site, un proiect normativ care include modelul şi conţinutul Formularului 107 „Declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private”, informează ZF.

„Prin art.56 alin. (1^1) din Codul fiscal, s-a dat dreptul şi contribuabililor care sunt plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor să efectueze sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr.3 2/1994 pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat”, se scrie în referatul de aprobare a viitorului act normativ.

Mai mult, „a fost instituită obligaţia contribuabililor care efectuează sponsorizări să depună o declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor. Prin acelaşi act normativ, s-a reglementat şi obligaţia plătitorilor de impozit pe profit care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat sau acordă burse private să depună o declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private, aferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective”, amintește ANAF.

Modelul şi conţinutul Formularului 107 a fost elaborat „în vederea îndeplinirii de către plătitorii de impozit pe profit, respectiv plătitorii de impozit pe veniturile microintreprinderilor, a respectivelor obligaţii declarative”, se mai arată în documentul citat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata