Suspecţi de fraude în transportul intracomunitar de marfă

Foto: G4Media.ro

Au fost recuperate bunuri în valoare de peste 15.000 de euro, după ce poliţiştii argeşeni au efectuat mai multe percheziţii la suspecţi de fraude în transportul intracomunitar de marfă.

Primele trei descinderi în acest dosar au avut loc pe 13 februarie, în Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

„Din cercetări s-a stabilit că, la sfârşitul lunii noiembrie 2019, cei în cauză ar fi răspuns la un anunţ privind contractarea unor servicii de transport intracomunitar de marfă, pretinzând calitatea de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi confirmând efectuarea comenzilor de transport. În continuare, la încărcarea mărfii, s-au prezentat cu autoutilitare având aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare false, iar conducătorii auto au declinat identităţi nereale în vederea întocmirii documentelor de transport. Ulterior, reprezentanţii persoanei vătămate nu au mai putut lua legătura cu transportatorul, iar marfă, constând în peste 300 de radiatoare auto, nu a mai ajuns la destinaţie”, se arată în comunicat.

Doi bărbaţi din Bucureşti au fost conduşi la audieri după finalizarea percheziţiilor şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.
Și cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, fiind dispusă împotriva lor măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, a fost luată măsura reţinerii permiselor de conducere.

„În ziua de 14 februarie, că urmare a activităţilor desfăşurate, poliţiştii au efectuat încă o percheziţie pe rază localităţii Lunca Corbului, unde a fost descoperită întreaga cantitate de marfă, prejudiciul fiind recuperat integral şi restituit persoanei vătămate”, precizează IPJ Argeş.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata