Sute de hectare de pădure au fost obţinute ilegal

Presedintele unei obsti din comuna suceveana Stulpicani este urmarit penal pentru ca, prin fals, a înregistrat aceasta asociatie obsteasca si a reusit sa obtina astfel aproape 600 de hectare de padure care a fost retrocedata în baza actelor falsificate, prejudiciul fiind de 14 milioane de lei.

Potrivit Politiei Judetene Suceava, Parchetul Tribunalului Suceava a confirmat rezolutia de începere a urmaririi penale fata de o femeie din comuna Stulpicani, presedinte al unei asociatii obstesti, sub acuzatiile de uz de fals si înselaciune.

În urma cercetarilor s-a stabilit ca femeia a folosit un document intitulat „Asezamântul obstii composesoratului”, pe care l-a falsificat cu scopul de a induce în eroare instanta pentru obtinerea personalitatii juridice pentru asociatia al carei presedinte era, dar si pentru inducerea în eroare a Comisiei Judetene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privata asupra Terenurilor Suceava, în scopul validarii retrocedarii pentru asociatie a unei suprafete de 582,6 hectare de padure din fondul forestier de stat.

Citeste si:  Producătorii de lapte afectaţi de criză pot solicita sprijin financiar de la CE până pe 14 iunie

Cercetarile în acest caz sunt continuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor si Serviciului de Cercetari Penale al Politiei Judetene Suceava.

Continuarea în Gardianul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner