Tânărul marinar ucis în Libia era la primul voiaj

Eduard Curduman, marinarul gălățean, de 22 ani, ucis în Libia de o rachetă, care a lovit nava pe care se afla, era la primul lui voiaj, susțin vecinii și prietenii de familie.

‘Știam că pentru băiat era primul lui voiaj. Era încântat că pleacă pe aceeași navă cu tatăl său. Sunt oameni muncitori și la locul lor, marinari, tatăl marinar de carieră, iar acum băiatul îi călca pe urme. De abia acum am aflat ce s-a întâmplat de la o rudă a lor care a trecut spre casa familiei. Și fiul meu îi știa, mai ales pe băiat. Păcat mare. L-am văzut și pe fratele lui, că mai au un băiat, mai devreme, dar asta e, mare nenorocire s-a întâmplat’, a spus, luni, Gabriela Anghel, o vecină a familiei.

‘Am aflat dimineață, de pe Facebook, de la prietenii mei. Știu că în vară, atunci când l-am văzut ultima dată, era foarte fericit că reușise să se îmbarce pe aceeași navă cu tatăl său. Am rămas șocat când am aflat. Parcă nici nu-mi vine să cred că este vorba despre el’, a declarat Florin Anghel, un alt vecin al marinarului decedat.

Tatăl lui Eduard, Ilie Curduman, de 56 ani, marinar și el pe același petrolier, a supraviețuit atacului.

Un marinar român și unul grec au fost uciși în Libia, după ce o rachetă lansată de către un avion de vânătoare neidentificat a explodat la bordul navei pe care aceștia se aflau, a informat, luni, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc duminică, la bordul unei nave sub pavilion liberian și cu armator grec, ancorată în portul Derna. MAE precizează că în urma exploziei au fost răniți și doi membri ai echipajului, cetățeni filipinezi, aceștia fiind transportați la țărm pentru îngrijiri medicale.

‘Reprezentanții misiunii diplomatice a României la Tripoli, relocată la Tunis, cât și cei ai Ambasadei României la Atena sunt deja sesizați în legătură cu incidentul. (…) După incident, nava și-a continuat cursul către Tobruk, cu destinația portul Pireu. Când nava va ajunge în portul Pireu, reprezentanții Ambasadei României la Atena vor acorda asistența consulară ce se impune în asemenea situații tatălui cetățeanului român decedat, în vederea repatrierii trupului neînsuflețit al fiului său’, adaugă MAE.

Totodată, se subliniază că reprezentanții celor două misiuni diplomatice s-au aflat pe tot parcursul nopții în contact cu autoritățile locale competente.

‘De asemenea, cele două misiuni diplomatice au menținut legătura permanentă și cu tatăl cetățeanului român decedat. În cadrul demersurilor inițiate pe lângă armatorul navei s-a obținut asigurarea din partea acestuia că va suporta toate cheltuielile aferente repatrierii corpului neînsuflețit al cetățeanului român’, precizează sursa amintită.

MAE anunță că va monitoriza în continuare evoluția cazului ‘inclusiv din perspectiva circumstanțelor în care s-a produs acest grav incident’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata