Ţăranii îşi vor putea vinde în continuare produsele în pieţe pe baza certificatului de producător

0

Ţăranii îşi vor putea vinde în continuare produsele în pieţe pe baza certificatului de producător fără să fie nevoiţi să se înregistreze la Registrul Comerţului, a declarat, pentru postul public de radio, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru.

„Cei care vând în pieţe pot vinde în continuare pe baza certificatului de producător. Ordonanţa 44/2008, care a creat mari discuţii în ultima vreme, cu obligativitatea sau neobligativitatea celor care vând în pieţe să se înregistreze la Registrul Comerţului, viza numai obligativitatea celor care erau înregistraţi ca persoane fizice autorizate la comune, în baza vechii Legi 300/2004.

Data de 25 aprilie viza termenul până la care ei aveau posibilitatea să-şi facă acest schimb din forma veche în forma nouă. În schimb, cei care vând produse în pieţe, pe baza certificatului de producător, în baza Hotărârii de Guvern 661/2001, pot continua să practice această activitate”, a explicat Dumitru. Acesta a subliniat că în toate actele normative pe care le-a promovat la MADR îi încurajează pe fermieri să se înregistreze pentru a putea beneficia de fonduri europene sau din bugetul naţional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata