Târgul Tradițiilor Românești: O Sărbătoare a Gusturilor și Obiceiurilor
Eveniment dedicat gastronomiei și meșteșugurilor românești
Între 23 și 25 iulie 2010, bucureștenii sunt invitați să participe la prima ediție a târgului „TÂRGUL care… rupe gura târgului. Dansează pe arome tradiționale!”, organizat de Houston NPA în Parcul Național din Capitală. Acest eveniment promite o experiență culinară unică, cu preparate tradiționale din zona Munteniei.
Delicii culinare din inima României
Vizitatorii vor avea ocazia să savureze o varietate de bunătăți, inclusiv vițel la proțap, pește pregătit conform rețetelor din Topoloveni, păstrăv proaspăt și sarmale cu urdă. De asemenea, se vor oferi papanași cu magiun natural de prune Topoloveni, lipie românească, pepeni de Dăbuleni și pâine coaptă pe vatră. Alte delicatese includ brânză de burduf, cârnați artizanal fabricați local și dulciuri precum halviță sau prăjituri maramureșene.
Meșteșuguri tradiționale la loc de cinste
Pe lângă oferta culinară bogată, târgul va include prezența meșteșugarilor locali care își vor expune produsele. Organizatorii își propun ca acest eveniment să devină o tradiție anuală ce va sprijini micii fermieri și producătorii locali.
Dansuri populare pentru toată lumea
O noutate a acestui târg este integrarea dansurilor populare în programul evenimentului. O echipă de dansatori din Topoloveni va susține demonstrații interactive pentru cei interesați să învețe Brâulețul de Topoloveni și alte dansuri specifice.
Deschiderea oficială sub semnul culturii
Ceremonia oficială va avea loc vineri, 23 iulie 2010, avându-i ca invitați pe personalități precum Gheorghe Mencinicopschi (director al Institutului de Cercetări Alimentare) și Gheorghe Boțârca (primarul orașului Topoloveni). De asemenea, vizitatorii se pot bucura sâmbătă seara (ora 18:00) de un concert extraordinar susținut de Ioan Popa.
Târgul va fi organizat lunar în fiecare al treilea weekend al lunii pentru a celebra cultura gastronomică românească.