Tăriceanu: ALDE pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului justiţiei

25

ALDE pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului justiţiei Raluca Prună, a anunţat, miercuri, 16 martie, copreşedintele formaţiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu.

„Ministrul de justiţie s-a descalificat spunând că drepturile omului sunt un lux. Eu cred că aici şi premierul ar fi trebuit să reacţioneze. O astfel de declaraţie în orice ţară democratică ar fi dus instantaneu la demiterea ministrului justiţiei. (…) ALDE va pregăti o moţiune simplă pe acest subiect, pe justiţie, evident”, a afirmat Tăriceanu, la B1 TV.

El a susţinut că declaraţia ministrului justiţiei a fost „total nefericită”, adăugând că aceasta nu este „la prima gafă”.

„Moţiunea simplă este generată de această declaraţie total nefericită a ministrului justiţiei care este emblematică pentru modul în care ministrul gândeşte domeniul justiţiei, pentru modul în care a fost redactată o ordonanţă (privind interceptările—n.r.) care este neconstituţională chiar pe domeniul dreptului şi libertăţilor individului. Deci suntem într-un mare deficit democratic şi acest lucru nu poate să rămână nesancţionat cel puţin din partea ALDE care suntem un partid liberal şi care punem mai presus apărarea drepturilor şi libertăţilor”, a adăugat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, moţiunea este deschisă tuturor partidelor care consideră că atitudinea ministrului justiţiei este „un atac grav la adresa democraţiei”.

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a declarat, luni, în legătură cu ordonanţa privind interceptările, că aceasta nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective.

„Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic”, a adăugat Prună. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News