Tăriceanu: Băsescu are dreptate – următorul preşedinte va fi din partea USL

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că următorul președinte al României va veni din partea celor care se străduiesc să mențină unitatea și să ducă la capăt angajamentele luate sub sigla USL.

„Cred cu tărie că următorul președinte al României va veni din partea celor care se străduiesc să mențină unitatea și să ducă la capăt angajamentele luate sub sigla USL. Este responsabilitatea noastră să ducem la îndeplinire proiectul ‘România Puternică’ și să facem dreptate până la capăt”, a afirmat miercuri Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Tăriceanu precizează că a fost de acord cu afirmația lui Traian Băsescu potrivit căreia „următorul președinte pe care îl va avea România va fi dat de USL”.

„Arareori în ultimii ani mi-a fost dat să fiu de acord cu o afirmație a lui Traian Băsescu. ‘Profețiile și învățăturile’ cu care ne-a tot obișnuit acesta în cele două mandate au fost în mare măsură încercări de a-și intimida adversarii, de a face campanie electorală pentru sine sau favoriți sau de a-i crește în sondaje pe apropiații săi. Însă, în emisiunea de aseară la care a participat Traian Băsescu, acesta a făcut o analiză cu care mă declar de acord. Băsescu a spus cu subiect și predicat că următorul președinte pe care îl va avea România va fi dat de USL și, da, Băsescu are dreptate în acest caz. Este recunoașterea faptului că USL este singura forță care a reușit să i se opună cu succes și de care Băsescu se teme”, afirmă Tăriceanu în postarea sa.

El susține că „prin ruperea USL, Crin Antonescu nu numai că a ratat șansa vieții sale de a fi președinte de drept al României și nu doar interimar, ci și șansa românilor de a avea la Cotroceni un președinte corect”.

„Prin ieșirea din USL, Antonescu și-a ales locul în istorie drept un personaj politic secundar strivit de responsabilitatea pe care cetățenii votanți ai USL o puneau pe umerii săi. Marile destine sunt menite celor care nu fug din fața responsabilităților și care înțeleg să își asume un rol ce transcende ambițiile personale”, a adăugat Tăriceanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata