Tăriceanu: Ce fel de preşedinte vrea să fie Iohannis, când nu respectă legea propriului partid?

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că liderul PNL, Klaus Iohannis, este un candidat „care face gargară cu statul de drept” și se întreabă ce fel de președinte vrea să fie din moment ce nu a respectat „legea PNL”, Tribunalul constatând că alegerea sa nu a respectat statutul partidului.

PNL-ul a ajuns în această situație pentru că s-au grăbit să-i dea lovitura de grație lui Antonescu. La acest puci intern Iohannis a fost parte și a fost foarte încântat când a fost pus, printr-o formulă de uzurpare a puterii, noul președinte al partidului, fără ca să existe îndeplinite condițiile prevăzute de statut. Ce a sesizat tribunalul este că el ocupă funcția fără ca să fi îndeplinit o serie de prevederi statutare. De ce? Pentru că s-a comportat în disprețul statutului, care este legea partidului”, a spus Tăriceanu marți seara, la Satu Mare.

Liderul PLR consideră că Iohannis afirmă că susține supremația legii, dar nu respectă statutul PNL.

„Nu pot să nu profit de ocazie să întreb, retoric, ce fel de președinte vrea să fie Iohannis, care pare că vrea să susțină statul de drept, adică supremația legii, când el nu respectă legea propriului partid? Spun clar, el este unul din candidații actuali care face gargară cu statul de drept. Se duce la televizor, spune ‘statul de drept’, când e vorba de respectarea statului de drept, mai puțin”, a adăugat Tăriceanu.

De asemenea, acesta a amintit de conflictul pe care-l are Iohannis cu ANI, adăugând totodată că primarul Sibiului are un comportament moral „reprobabil”. „Nu mai vorbesc de comportamentul lui din punct de vedere moral. Cu totul și cu totul reprobabil. L-a adus Antonescu în partid, primul lucru pe care l-a făcut: i-a dat lui Antonescu în cap. Cred că cel mai important este atitudinea lui și modul de raportare la referendum, situându-se fără echivoc în tabăra lui Băsescu”, a mai afirmat Tăriceanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata