Tăriceanu: CSAT şi preşedintele au obligaţia să răspundă dacă sunt ofiţeri acoperiţi în Justiţie

Preşedintele Senatului, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a cerut joi, 22 ianuarie, Consiliului Suprem de Apărare a Țării şi preşedintelui Klaus Iohannis să ofere un răspuns concret privind solicitarea Asociaţiei Magistraţilor din România dacă există ofiţeri acoperiţi în Justiţie.

‘Comunicatul dat de Preşedinţie la situaţia ofiţerilor acoperiţi din justiţie m-a lăsat perplex. Spunea că nu au posibilitatea să verifice 23.000 de persoane din justiţie. Dar problema nu se soluţionează astfel. Și nici solicitări ale Asociaţiei Magistraţilor din România către servicii nu se pot face pentru că serviciile vor răspunde că au zero ofiţeri acoperiţi. Dar, după 1990, au fost ofiţeri acoperiţi în Justiţie, a spus-o chiar fostul preşedinte Traian Băsescu, cu subiect şi predicat. CSAT-ul poate avea un rol în acest sens şi poate clarifica situaţia, ca să nu se ajungă în situaţia scăpării de sub controlul civil al unor instituţii de forţă. Și doamna Nuland a remarcat, la ultima vizită de la Bucureşti, că există semnale de derapaje democratice în România. CSAT şi preşedintele au obligaţia să dea un răspuns la această problemă, nu comunicate de presă seci sau care evită să dea răspunsuri’, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE se află, joi, în Neamţ şi Bacău, pentru o întâlnire cu activul de partid. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata