Tăriceanu, despre demisia șefului DIICOT: Cred că președintele își depășește atribuțiile

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că președintele Klaus Iohannis și-a depășit atribuțiile, solicitând demisia lui Felix Bănilă din funcția de procuror-șef al DIICOT. În schimb, liderul ALDE a precizat că procuratura bate pasul pe loc în ancheta din Caracal.

„Cred că președintele își depășește atribuțiile. Dacă prim-ministrul sau altcineva ar fi făcut lucrul acesta imediat ar fi fost taxat de imixtiune în treburile justiției”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seara, la Digi 24.

Liderul ALDE a adăugat că în alte țări instituții precum poliția sau procuratura ajung la o rezolvare în astfel de situații, însă în cazul Caracal ancheta bate pasul pe loc.

„Pe de altă parte, este evident că această anchetă de la Caracal prelungindu-se nu apare niciun rezultat, drept pentru care avem o telenovelă fără sfârșit, seară de seară, pe toate televiziunile. Un spectacol care nu știu de ce există această dorință a publicului pentru aceste lucruri care s-au întâmplat. Se întâmplă și în alte țări astfel de chestiuni, dar sigur că instituțiile, fie că vorbim de poliție, de procuratură, intervin și găsesc rezolvarea cazului mult mai repede. La noi, într-adevăr suntem la două luni și jumătate de când a început această dramă, această tragedie și procuratura bate pasul pe loc”, a completat Tăriceanu.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că și-a depus demisia de onoare la Ministerul Justiției, decizie luată în urma discuțiilor cu ministrul Justiției și cu procurorul general. Bănilă consideră că demisia este necesară astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiune.

Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea acestuia din funcție.

Klaus Iohannis a solicitat, luni, demisia lui Felix Bănilă din funcția de procuror-șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal. Șeful statului a condamnat și modul în care a fost tratată familia Melencu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata