Tăriceanu despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei: Analizez foarte serios acest aspect

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, nu exclude o candidatură a sa la Primăria Capitalei, el subliniind că analizează această posibilitate din perspectiva obiectivului strategic al ALDE – intrarea în Parlament.

„Nu vă ascund că sunt mulţi colegi din ALDE care consideră că o candidatură a mea la Primăria Capitalei ar fi un plus pentru partid. Și eu analizez aceste lucruri din perspectiva obiectivului strategic pe care îl avem şi care este intrarea în Parlament. Deci eu subsumez acestui obiectiv strategic toate celelalte acţiuni, şi ale mele şi ale partidului. Din acest punct de vedere trebuie să cântăresc foarte bine plusurile şi minusurile. Vom analiza şi sunt convins că împreună vom lua cea mai bună decizie pentru ALDE”, a afirmat marţi Tăriceanu.

Referindu-se la o eventuală susținere a candidaturii sale de către PSD, Tăriceanu a spus: „În momentul de față este nefiresc să vorbesc de aşa ceva din moment ce o astfel de decizie nici nu a fost luată. Analizăm toate plusurile şi minusurile”.

Întrebat despre posibilitatea ca o astfel de candidatură să modifice susținerea de care beneficiază din partea PSD ca preşedinte al Senatului, Tăriceanu a explicat că sunt lucruri separate.

„Cred că intrăm pe un teren al speculațiilor, un teren pe care nu vreau să evoluez sub nicio formă pentru că o astfel de candidatură ține cont nu de avantajele sau dezavantajele unei candidaturi în plan personal, ci de un obiectiv mai larg, care este obiectivul nostru de a intra în Parlamentul viitor şi de a avea o reprezentare cât mai puternică în Parlamentul viitor, care se va alege la toamnă. Considerentele personale niciodată nu le pun în primul plan. Decizia va fi luată până la data limită de înscriere a candidaturilor. (…) Întotdeauna stau să cântăresc, nu iau deciziile pripit, pentru că e o decizie mult prea importantă pentru ALDE ca să stăm să o jucăm la inspirație”, a afirmat Tăriceanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata