Tăriceanu despre raportul MCV: Nu mi se pare deloc corect modul în care procedează CE faţă de progresele României

35

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, 27 ianuarie, referindu-se la raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), că nu i se pare „deloc corect” modul în care procedează Comisia Europeană faţă de progresele înregistrate de România în ultimii ani.

„Nu am să comentez acum criticile MCV. Am de multe ori senzaţia că în loc ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare să funcţioneze ca atare, aşa cum a fost conceput, el s-a transformat numai într-un mecanism perpetuu în care sunt anumite ţinte puse României şi ţintele se îndepărtează. Nu mi se pare deloc corect modul în care procedează Comisia Europeană faţă de progresele enorme pe care le-a făcut România în ultimii ani în toate privinţele şi, de aceea, vă spun că privesc cu din ce în ce mai puţin interes aceste raporturi care nu mi se par deloc obiective”, a spus Tăriceanu, la Senat, întrebat cum comentează criticile aduse în raportul MCV Parlamentului României.

Comisia Europeană prezintă miercuri, la Bruxelles, rapoartele elaborate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru evaluarea progreselor înregistrate de România şi Bulgaria în reforma sistemului judiciar şi combaterea corupţiei.

Raportul pentru România este al 15-lea din cadrul MCV după aderarea ţării la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News