Tăriceanu nu respinge ideea intrării la guvernare, dar spune că nu au existat nici propuneri, nici discuţii

Președintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că, din perspectiva alegerii parlamentarilor formațiunii sale pe listele USL, o intrare la guvernare a partidului său nu ar fi nimic anormal și nici spectaculos, dar nu există în momentul de față niciun fel de propunere concretă sau discuție pe acest subiect.

„În momentul de față, nu văd de ce. Ne concentrăm pe cu totul și cu totul alt obiectiv, este vorba de construirea partidului, de organizarea Congresului de constituire, avem mult de lucru, dar cu toții am fost aleși de cetățeni pe listele USL, pe baza unui program de guvernare întocmit sau negociat de PSD cu Partidul Național Liberal. A intra la guvernare din această perspectivă nu ar fi nimic anormal și nici spectaculos, pentru că cetățenii ne-au dat votul pentru a participa la conducerea țării, ne-au încredințat acest mandat, după cum știți, cu un vot extrem de consistent”, a spus miercuri Călin Popescu Tăriceanu, la RFI, întrebat dacă ia în calcul o eventuală intrare la guvernare.

În același interviu, președintele Senatului a subliniat importanța păstrării actualei majorități.

„Sper ca înțelepciunea politică a partenerilor să prevaleze. Eu cred că o majoritate solidă este preferabilă unei mini-crize guvernamentale. De aceea, cred că și PSD, și UDMR ar trebui să facă toate eforturile pentru a menține actuala configurație politică”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

El a mai spus că o eventuală intrare la guvernare a noii sale formațiuni ar putea însemna o refacere a USL „măcar la nivel simbolic”, însă a subliniat că o astfel de discuție, în acest moment, este cu totul și cu totul ipotetică.

„Eu v-am spus că nu resping ideea aceasta, cu toate că nu există în momentul de față niciun fel de propunere concretă și nicio discuție pe acest subiect”, a mai declarat președintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata