Tăriceanu: România va fi prima ţară care va ratifica Acordul de asociere al Republicii Moldova cu UE

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu l-a asigurat miercuri pe președintele Parlamentului moldovean Igor Corman că România va fi prima țară care va ratifica Acordul de asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

„Moldova se poate baza pe totala susținere din partea României pentru ceea ce înseamnă parcursul ei european. Vreau să salut succesul deosebit al liberalizării sistemului de vize de care vor putea să beneficieze numeroși cetățeni moldoveni și mai ales cei tineri care au mobilitate mai ridicată. Sigur că va urma faza ulterioară, mă refer la procesul de ratificare la nivelul UE din partea țărilor membre a Acordului de asociere. M-am angajat ca în numele Senatului ca România să fie prima țară care va ratifica Acordul de asociere al Republicii Moldova cu UE ca un semn clar și lipsit de orice echivoc al sprijinului pe care noi îl acordăm parcursului european al Republicii Moldova”, a spus Tăriceanu după întâlnirea cu președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman.

Președintele Senatului a adăugat că Republica Moldova merită felicitată pentru modul remarcabil în care a făcut progrese în ultima perioadă și a dovedit că este o țară de care UE dorește să se apropie.

„Criza politică extrem de îngrijorătoare este pe agenda preocupărilor noastre și din această perspectivă am făcut un schimb de puncte de vedere extrem de util. Ce vă pot spune este că acordăm atenție și considerăm relația cu Republica Moldova ca pe o relație privilegiată și cred că avantajele pe care le are din apropierea din ce în ce mai pronunțată cu UE se văd astăzi, pot fi măsurate mai ales în contextul crizei politice regionale”, a menționat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu l-a invitat pe Igor Corman la București în ziua de 17 iunie când se aniversează 150 de ani de la înființarea Senatului României și l-a asigurat că expoziția „Produs în Basarabia” se va desfășura în bune condiții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata