TAROM vinde cele mai mari avioane către Armenia Airways

Cu o vechime de peste 20 de ani, aeronavele „Transilvania” și „Moldova” ale Tarom au fost vândute liniilor aeriene armene, Armenia Airways, companie privată înființată acum aproximativ 3 ani.

Tarom a putut să vândă cele două avioane Airbus A310 pe care le-a tras pe linie moartă în urmă cu doi ani, conform aviatiamagazin.com. Un anunț oficial  al companiei lipsește însă. Presa de specialitate estimează că prețul de vânzare a fost cuprins între 5 și 10 milioane de euro.

Prima dintre aeronave, respectiv “Transilvania”, fost YR-LCA, a părăsit miercurea trecută platforma din fața hangarului tehnic al Tarom de pe Aeroportul Otopeni.

Al doilea Airbus A310, YR-LCB, numită ”Moldova” ar trebui să intre la verificări și apoi să urmeze aceeași rută.

Cele două aeronave au o capacitate de 240 de locuri, două culoare, cu peste 50 de locuri față de ultimele achiziții Tarom, aeronavele Boeing 737-800 NG.

Transilvania și Moldova fac parte dintr-o serie de trei aeronave achiziționate în anii 90. O a treia aeronavă, Muntenia, codificată YR-LCC s-a prăbuțit în 1995 la Balotești, Ilfov la puțin timp de la decloraea spre Bruxelles.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata