Taxa de 50 de lei pentru copiii care solicitau asistenţă medicală de urgenţă la Spitalul Judeţean Vaslui, retrasă

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Vaslui a decis retragerea taxei de 50 de lei pentru copiii care solicitau asistență medicală de urgență și care nu erau internați, în urma controlului solicitat de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit Ministerului Sănătății, taxa fusese aprobată de același consiliu de administrație care a decis retragerea ei.

Un număr de 27 de pacienți din cei aproximativ 600 câți s-au prezentat de la începutul lunii iunie au plătit taxa.

Ministrul Nicolae Bănicioiu solicita, la sfârșitul săptămânii trecute, Direcției de Sănătate Publică Vaslui ca împreună cu autoritatea locală să demareze un control la Spitalul Județean Vaslui.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui impusese de la începutul lunii iunie o taxă pentru pacienții care ajung în secția de Pediatrie, fără a fi considerați urgențe medicale.

Managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, declara că taxa a fost instituită pentru evitarea aglomerării camerei de gardă,

„Mulți părinți veneau cu copiii și făceau în Camera de Gardă a Secției de Pediatrie consultații la cerere, fără să meargă așa cum prevede legea la medicul de familie pentru consultație sau măcar pentru bilet de trimitere. La spital nu plătesc copiii care vin ca urgențe și care necesită internare sau investigații suplimentare. Pe baza trimiterii de la medicul de familie, copiii pot beneficia de consultații gratuite în Ambulatoriul de Specialitate al spitalului, dar părinții preferă să vină direct la spital. Măsura a fost luată pentru evitarea aglomerării”, declara Ana Rinder. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata