În 2010, taxa auto explodează!

– Taxa de poluare pentru autovehicule si valoarea accizelor va fi calculata pentru anul 2010 conform cursului valutar de 4,218 lei pentru un euro, stabilit joi, 1 octombrie 2009, de Banca Centrala Europeana si care va fi publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Pentru anul 2009, taxa de poluare si valoarea accizelor a fost calculata la un curs euro de 3,7364 lei.

.
Conform Codului Fiscal si Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 privind instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, valoarea in lei a accizelor, a impozitului la titeiul din productia interna si a taxei de poluare pentru autovehicule, datorata bugetului de stat se determina pe baza cursului de schimb valutar stabilit de Banca Centrala Europeana in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, informează Avocat.net.

In ceea ce priveste cursul valutar stabilit joi de Banca Nationala Romana ( BNR ) , acesta se situeaza la valoarea de 4,249 lei pentru un euro.


Citește și
8 Comentarii
 1. alex spune

  Cine ii mai intelege ba baga taxa in inpozit ba mareste euro la taxa nu-i corect de loc numa in romania se poate intampla asa ceva discriminare

 2. Laur spune

  NU MAI INTELEG NIMIC…PARCA SPUNEAU CA BAGA TAXA IN IMPOZIT, ACUMA CICA MARESTE EURO LA TAXA. ASTA INSEAMNA LIPSA DE RESPECT FATA DE CETATENII ROMANIEI……..NUMAI IN ROMANIA SE INTAMPLA ASA CEVA….TOTI CEI DIN ACTUALUL GUVERN AL ROMANIEI MA DEZGUSTA PUR SI SIMPLU…

 3. ANONIM spune

  nu este normal . am dorit cu ardoare sa facem parte din U.E., dece acum nu respectem reguylile U.E.? ne credem mai smecheri ,pacalim legea noi,suntem destepti nu………?
  cred ca ar trebui sa nu mai plateasca nimeni nicio taxa ,ce poate sa ne faca ,facem parte din U.E. si respectam legea doar ,la fel ca si celelate tari din U.E.
  CRED CA AR TREBUI SA NE TREZIM LA VAITA! PARCA SUNTEM NISTE MARIONETE CONDUSE DE IMPULSURILE NESIMTITE ALE ALTORA.

 4. Alecs spune

  Vor se le cumparam Dacia! DE CE? vad ca le merge bine. Sa fie o taxa de poluare pt toti poluatorii. Sunt si masini noi prost inretinute care te umplu de fum.

 5. radu spune

  :)))))))))))))))))))
  ei sunt boierii. noi suntem iobagii. ne freaca cum vor ei si ii doare fix in c*r de uniunea europeana :)))))))))))

 6. alex spune

  Dar pina la urma cum a ramas …care este taxa…

 7. anonim spune

  De ce se calculeaza taxele in euro atata timp cat statul are ca moneda nationala LEUL?

  Daca tot e asa si salariile, pensiile, etc ar trebui platite in euro la cursul RON-EURO..

  Acest mic detaliu mi se pare cea mai mare insulta la adresa poporului roman, dintre toate mizeriile ce ne-au fost aruncate, noi, fraierii primim lei dar platim in euro… ca asa vor ei!

 8. anonim spune

  sunt niste gunoaie toti din parlament ei se plimba cu masini mai scumpe decat casa si pe noi ne jupoaie de vii,nu ne ajuta sa ne luam o masina noua dar nici una veche.SUNTETI GUNOAIE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata