Taxă de solidaritate de 50-200% din impozit, pentru persoanele cu mai multe case

– Proprietarii care au mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligati sa achite, pana la 30 septembrie, „o taxa de solidaritate” la bugetul local, pe langa impozitul aferent. Taxa va fi intre 50% si 200% din impozit si reprezinta o masura prin care statul vrea sa obtina 31 milioane lei in 2010.

Taxa de solidaritate reprezinta 50% din impozitul datorat pe acest an pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozitul datorat pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si 200% din impozit pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu, se arata intr-un document obtinut de Mediafax.

Potrivit proiectului noului Cod Fiscal, impozitul ar trebuit majorat la persoanele care detin in proprietate doua sau mai multe locuinte, cu 30% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 100% pentru cea de-a doua cladire si cu 200% pentru cea de-a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu. Diferentele de impozit datorate pentru perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a ordonantei si 31 decembrie 2010 urmau sa se calculeze la nivel local.

Guvernul estima ca va obtine prin majorarea impozitelor de la 1 iunie, pentru sase luni din acest an, un plus de venituri de 45,9 milioane lei (0,01% din PIB).

Codul Fiscal prevede in prezent ca, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Ziare.com

Citește și
1 Comentariu
  1. iulia spune

    Am un apartament al meu si un apartament al parintilor care este cumparat cu habitatie viagera pentru parintii care mai traiesc. Trebuie sa platesc impozit suplimentar chiar daca stau parintii mei acolo iar prin contractul cu habitatie viagera nu-mi permite sa-l inchiriez atata timp cat parintii traiesc si locuiesc in acest apartament. Sunt obligata sa platesc impozit suplimentar??? De asemenea am un teren de 3000 mp in sectorul 4 pe care platesc impozit fara sa pot sa-mi exercit dreptul de proprietate din cauza autoritatilor care nu doresc sa respecte sentintele definitive si irevocabile obtinute. Si pentru acest teren trebuie sa platesc suplimentar impozit????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata