Taximetriştii de la aeroporturile din ţară, verificaţi de poliţişti

Aproape 180 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii de la rutieră și de la transporturi în urma unei acțiuni desfășurate la cinci aeroporturi internaționale pentru verificarea legalității transportului în regim de taxi.

„La data de 1 iulie, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere și a Direcției de Poliție Transporturi din cadrul IGPR, polițiștii au verificat autovehiculele care efectuează transport în regim de taxi în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române remis miercuri .

La activități au participat și reprezentanți ai Registrului Auto Român.

Polițiștii au controlat 370 de taxiuri și pentru neregulile constatate au aplicat 177 sancțiuni contravenționale.

„Dintre acestea, 155 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 21 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere”, se mai arată în comunicat.

Ca măsură complementară, polițiștii au retras 27 de certificate de înmatriculare și au reținut un permis de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata