Taximetriştii din zona aeroporturilor, verificaţi de poliţişti

Taximetriștii din zona aeroporturilor București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara au fost sancționați de polițiști, în urma unei acțiuni de verificare a legalității transportului de persoane, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, echipele de control au verificat 128 de autovehicule și au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor aplicate, 27 au vizat încălcări ale normelor privind circulația pe drumurile publice iar cinci sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale altor acte normative. De asemenea, în urma neregulilor constatate au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Polițiștii au acționat pe traseele dinspre și către aeroport, precum și în zonele unde are loc debarcarea și preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum și pentru sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Alături de polițiști, la acțiunile de control au participat și jandarmi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata