Te-ai angaja în Japonia, Argentina sau Hong Kong?

– Daca ai spirit aventurier, poti incerca tari mai exotice precum Japonia, Brazilia sau Argentina, unde ai si cele mai mari sanse sa-ti gasesti un loc de munca. Daca esti muncitor calificat poti merge, de exemplu, in Polonia, Austria sau Elvetia, ca sa enumeram cateva dintre tarile mai apropiate Romaniei.

.
Potrivit celui mai recent studiu Manpower, 23% dintre angajatorii din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) au dificultati si in 2010 in ocuparea posturilor libere din cauza lipsei de talente de pe piata muncii.

Pe primele locuri intre cei mai cautati specialisti de catre angajatori sunt muncitorii calificati, reprezentantii de vanzari si tehnicienii, informează Incont.ro.

La nivel global, Japonia se afla pe primul loc la lipsa de personal specializat. Astfel, peste trei sferturi dintre angajatorii din aceasta tara au declarat ca nu gasesc candidatii potriviti pentru acoperirea pozitiilor neocupate din firma.

De asemenea, in Brazilia, Argentina si Singapore, peste jumatate din manageri au raportat dificultati in a gasi specialisti pe piata muncii. Alte tari in care angajatorii se confrunta cu un deficit ridicat de specialisti sunt Australia, Hong Kong, Mexic, Peru, Taiwan, China sau Panama.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata