TEILOR primește 8 mil. de euro de la EximBank pentru extinderea în străinătate și achiziția de bijuterii

Lanțul de magazine de bijuterii de lux TEILOR cu prezență în regiunea Europei Centrale și de Est, anunță obținerea unei linii de credit și a unui credit de investiții în valoare totală de 8,47 milioane de euro din partea EximBank.

Capitalul acordat de bancă va fi utilizat pentru achiziția de stocuri de bijuterii și realizarea de investiții în amenajarea magazinelor pe care TEILOR le va deschide în străinătate.

Willy Dicu, CEO TEILOR a declarat, „Liniile de credit obținute din partea EximBank ne vor sprijini în demersurile de extindere ale brandului TEILOR într-un ritm accelerat(…) Ne dorim să construim un brand românesc puternic peste hotare și să livrăm rezultatele de creștere promise tuturor părților implicate în povestea TEILOR. Liniile de credit acordate de EximBank și garantate de statul român vin în completarea finanțării pe care urmărim să o atragem de la investitorii de pe piața de capital locală. Ne aflăm într-un moment favorabil pentru afacerea noastră și vrem să valorificăm la maximum oportunitățile pe care le avem la dispoziție”.

Astfel, din suma totală de 8,47 milioane de euro, 5.082.000 euro reprezintă o linie de credit dedicată achiziției de stocuri de bijuterii și a fost acordată companiei pentru o perioadă de 24 de luni. Restul sumei, 3.388.000 euro, constituie un credit de investiții dedicat amenajării magazinelor ce se vor deschide în străinătate și a fost acordat companiei pentru o perioadă de 72 de luni.

În contextul bancar, alături de produsele de creditare, EximBank a emis și garanții de stat care acoperă în proporție de 70% linia de credit și 80% din creditul de investiții. Creditul de investiții va fi utilizat conform planului de investiții finanțat, în cadrul programului de expansiune la nivel european și cuprinde un număr de 17 magazine, ce se vor deschide în perioada 2021 – 2022, în nouă țări europene.

În prezent, TEILOR deține 56 de magazine fizice, dintre care șase sunt TEILOR Exclusive. În planul său de viitor, până la finalul anului 2021, rețeaua TEILOR va ajunge la 62 de magazine, dintre care 53 în România, patru în Polonia, trei în Sofia, Bulgaria și două în Ungaria.

Totodată, în afară de investițiile în magazinele fizice, compania are în vedere investiții suplimentare în dezvoltarea platformelor online, pentru a spori și mai mult experiența de tip omnicanal pentru clienți. TEILOR operează cinci platforme online – teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.bg și teilor.pl.

Aşadar, TEILOR face parte din TEILOR Holding, un grup de companii care mai cuprinde Teilor Invest Exchange și compania de intermediere financiară, Invest Intermed GF IFN. Grupul are în vedere realizarea unui plasament privat de obligațiuni corporative cu o valoare estimativă de 45 milioane de lei până la sfârșitul anului. Mai mult de jumătate din capitalul atras de TEILOR Holding va fi direcționat către lanțul de magazine de bijuterii de lux TEILOR și va fi utilizat pentru extinderea rețelei de magazine în România și Europa, precum și pentru investiții în platforma de eCommerce. În urma plasamentului privat, se intenționează ca obligațiunile să fie listate pe piața SMT – AeRO a Bursei de Valori București.

Sursa: Wall-street.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata