Teleorman: Legume, fructe, specialităţi din carne şi brânză, la Ziua Recoltei

Sute de persoane care vor să se aprovizioneze cu legume și fructe, dar și cu specialități din carne sau brânzeturi, au venit sâmbătă, 11 octombrie, la Ziua Recoltei, a șasea ediție, desfășurată la Turnu Măgurele.

Potrivit primarului Dan Cuclea, în parcul municipal și-au expus produsele aproximativ 40 de comercianți, veniți în mare parte din localitățile învecinate. Pastrama, cașcavalul și pălinca i-au făcut pe mulți vizitatori să poposească, să încerce produsele și să cumpere câte puțin din fiecare specialitate.

„Avem oferte diversificate. Avem brânză de burduf la 30 de lei, avem caș afumat la 25 de lei, pastramă de vițel afumată proaspătă la 35 de lei și pastramă de oaie proaspătă la 25 de lei. Am venit de la Rucăr și este prima dată când venim. Vânzarea merge foarte bine.

Cu cât calitatea este mai bună și mai bine prezentată, cu atât clientul este mai mulțumit. Noi 24 de ore din 24 muncim la stână. Brânza de burduf are o tehnologie aparte. Cred că este cel mai sofisticat produs tradițional care se face. Se încheagă laptele, se stă opt, nouă zile la dospit, după care se dă la mașină, se dă la sare și apoi se bagă în bășică de animal. Este produs integral, natural 100%. Nu este nimic chimic. Nu are niciun fel de conservant”, a declarat  Florin Grigoroiu, producător.

Printre noutățile acestui an se regăsesc și brichetele din resturi vegetale cu o putere calorică mare. Ziua Recoltei continuă duminică până seara cu spectacole de muzică populară susținute de Neta Soare și Nicu Paleru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata