Teleorman: Un liceu cu promovabilitate zero şi nicio medie de 10 la Bacalaureat

Niciun elev nu a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat în Teleorman, iar la un liceu s-a înregistrat promovabilitate 0, procentul general, la nivel de județ, fiind de 44,10%.

Potrivit inspectorului general școlar Valeria Gherghe, cu toate acestea, rezultatele obținute sunt mai bune ca cele de anul trecut, chiar dacă, în 2013, trei elevi au obținut nota maximă.

„La examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie, înainte de contestații, avem o promovabilitate de 51,83% seria curentă și 20,42% seria anterioară. Avem un total de 44,10%. Ca și clasament, pe primul loc se situează Liceul Pedagogic ‘Mircea Scarlat’ din Alexandria, Colegiul Național ‘Unirea’ pe locul doi, iar pe locul trei, Liceul ‘Marin Preda’ din Turnu Măgurele. Niciun elev nu a luat media generală 10. Din păcate avem și un liceu tehnologic cu promovabilitate zero. Este vorba de ‘Andrei Șaguna’ Botoroaga”, a declarat Valeria Gherghe.

Cei mai mulți elevi, 470 la număr, au obținut note între 6 și 6,99. Cea mai mare medie înregistrată este 9,96 și a fost obținută de o elevă din Alexandria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata