Telios Care atrage o nouă finanţare de 700.000 de euro

Foto: economica.net

În prezent, Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, a atras o nouă finanţare, în valoare de 700.000 de euro, având ca lead investor compania Fortech, dezvoltator de soluţii software din Cluj, a anunţat luni compania.

Astfel, cu o investiţie de 400.000 de euro, Fortech devine cel mai mare investitor la Telios Care, având o participaţie de 9%.

Odată cu această rundă de finanţare, se marchează totodată, lansarea oficială a Fortech Investments, divizia de investiţii a Fortech Group, care va administra strategia de investiţii, achiziţii şi parteneriate a companiei.

„La Fortech, suntem susţinători ai dezvoltării industriei de sănătate, prin serviciile noastre de software development. Contribuirea prin finanţare la misiunea Telios este următorul pas natural pe care îl facem către o implicare mai mare în soluţiile care transformă lumea. Telemedicina este un domeniu important pentru inovarea în domeniul sănătăţii, în special în România şi Europa Centrală şi de Est. Urmărind evoluţia Telios, credem că acum este momentul să formăm un parteneriat şi să susţinem creşterea companiei, mai ales dacă ne uităm la echipa pe care Philip a construit-o şi la planul lor inovator de a-şi pune amprenta pe acest domeniu promiţător”, spune Valentin Filip, Managing Director, Product Investments, Fortech.

Din punct de vedere financiar- bursier, odată cu această nouă rundă de finanţare şi investitorii curenţi şi-au crescut participaţiile, investind 180.000 de euro în Telios Care. În acelaşi timp, compania a reuşit atragerea a încă 120.000 de euro de la noi investitori, reconfirmând astfel calitatea serviciilor sale şi potenţialul industriei de telemedicină.

„Transformarea industriei de sănătate necesită o echipă variată, cu un obiectiv comun. Încă de la început, misiunea Telios Care a fost să ofere servicii complete de îngrijire fiecărui român. Ajutăm oamenii să-şi rezolve nevoile medicale cu încredere şi simplitate. Sprijinul din partea investitorilor noştri, care a crescut atât din punctul de vedere al dimensiunii, cât şi strategic, ne-a ajutat să atingem acest obiectiv. Acum, cu ajutorul uneia dintre companiile de tehnologie de top din Cluj, Fortech; prin divizia lor de investiţii, Fortech Investments, Telios Care pune bazele pentru următoarele acţiuni în direcţia de simplificare a furnizării de servicii de îngrijire medicală în regiunea Europei Centrale şi de Est. Parteneriatele dezvoltate cu Transylvania Angels Network, Growceanu şi Tech Angels sunt ceea ce face ca această colaborare cu Fortech să fie atât de specială pentru noi – vorbim de oamenii care au grijă de alţi oameni”, spune Philip Choban, CEO Telios Care.

În contextul organizatoric, Telios Care este o structură pe acţiuni, compusă atât din fondatori, cât şi din investitori, printre care se află şi investitori de la Transylvania Angels Network, Growceanu Angel Investment şi Tech Angels, cele 3 organizaţii implicându-se activ în atragerea noii finanţări, dar şi în sprijinirea industriei de healthcare şi a procesului de digitalizare.

„Transylvania Angels Network s-a bucurat să sprijine Telios încă de la început, atât în această rundă, cât şi în cea de anul trecut, doi membri T.A.N. fiind şi investitori fondatori la Telios. Telemedicina B2B este o zonă cu potenţial solid în Europa de Est, aşa cum s-a dovedit şi în alte pieţe. Pandemia a dat un impuls acestei industrii, oamenii văzând mult mai bine valoarea şi beneficiile sale. Apreciem creşterea solidă în utilizarea serviciilor şi ca număr de clienţi, maturitatea echipei de management şi perspectivele viitoare pentru parteneriate şi extindere. Astfel, a fost o decizie simplă de a contribui din nou în această rundă, deoarece a devenit una dintre cele mai mari runde din România conduse de angel investors”, spune Mircea Vădan, membru al consiliului fondator şi investitor, Transylvania Angels Network.

Pentru viitor, din noua postură, Fortech va fi un membru activ în Advisory Board (Consiliul Consultativ), atât în ceea ce priveşte zona de business, cât şi partea tehnică, implicându-se în strategia de dezvoltare a Telios în perioada următoare.

Telios Care, în urma noii finanţări, va accelera planurile de dezvoltare atât în România cât şi în regiune. Astfel, compania vizează îmbunătăţirea accesului pacienţilor la servicii medicale de calitate, prin introducerea mai rapidă pe piaţă a dispozitivelor medicale la distanţă, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la domiciliu, dar şi prin creşterea procentului de afecţiuni complexe rezolvate prin telemedicină.

În planurile de viitor, dar si pentru anul în curs, Telios Care se aşteaptă la o creştere cu 100% a accesării serviciilor sale, în contextul în care tot mai mulţi pacienţi apelează la telemedicină ca primă soluţie în multe situaţii.

Concret, Telios Care a înregistrat anul trecut o creştere de 10 ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină, având în prezent peste 100.000 de beneficiari din toată ţara. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienţi prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări şi abonamente medicale, precum şi prin vânzări directe la companii.

Graţie acestei noi investiţii, Telios Care este evaluată la aproximativ 6,3 milioane de euro.

Înfiinţată în 2017, Telios Care se află, în prezent, la a treia rundă de finanţare. Prima dintre ele a avut loc în 2018 şi a asigurat o finanţare de 150.000 de euro, bani folosiţi pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătăţirii software-ului şi a sistemelor utilizate. Cea de-a doua rundă de finanţare s-a încheiat la finalul anului 2020, după atragerea a 200.000 de euro, investiţie care a asigurat şi lansarea, în premieră în sistemul de sănătate din România, a modelului american de „prescription fulfillment” – reţete digitale trimise de medici, respectând toate protocoalele de securitate, direct la farmaciile indicate de pacienţi.

Aşadar, Telios Care aduce în România mai mult de 25 de ani de experienţă din SUA în servicii de îngrijire medicală la distanţă. Compania oferă angajaţilor şi persoanelor asigurate acces non-stop la consiliere medicală de specialitate şi wellness pentru o gamă largă de specialităţi. Telios Care este partener de încredere pentru lideri de piaţă în asigurări de sănătate, alături de care transformă experienţa medicală a peste 100.000 de beneficiari din domenii precum retail, IT, servicii financiare, producţie şi transport.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata