Temerile legate de inflaţie urcă preţul aurului spre maximul a patru luni şi jumătate

Luni 24 mai 2021, preţul aurului a urcat  spre maximul a patru luni şi jumătate, susţinut de scăderea dolarului SUA şi de creşterea presiunilor inflaţioniste, dar şi al scăderii criptomonedelor care au reiterat renumele de refugiu sigur al metalului galben, anunţă Reuters.

Astfel, preţul spot al aurului a crescut cu 0,2%, la 1.883,12 dolari pe uncie. Iar săptămâna trecută, preţul aurului a atins cel mai înalt nivel din 8 ianuarie, la 1.889,75 dolari.

Din punct de vedereal Dolarului, moneda americană a scăzut aproape de cele mai scăzute niveluri din ultimele trei luni faţă de euro şi alte monede europene, făcând aurul mai ieftin pentru alţi deţinători de valută.

În contextul politico-bancar mondial, contribuind la ascensiunea aurului,  criptomoneda bitcoin a scăzut cu 13% duminică, pierzând în jur de 50% faţă de maximul anului după ce Beijingul şi-a intensificat eforturile pentru a contracara mineritul bitcoin şi tranzacţionarea acestuia.

Totodată, paladiul a crescut cu 0,4%, până la 2.794,18 dolari pe uncie, argintul a câştigat 0,7% până la 27,71 dolari, iar platina a urcat cu 0,1% până la 1.167,99 dolari.

Sursa: Businessmagazina.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata