Temperaturi de -20 de grade in România

Toată țară este cuprinsă de ger și în următoarele zile se va umple de polei. Chiar dacă nu au emis avertizări de vreme rece, meteorologii ne atrag atenția să nu plecăm din casă fără fulare și mănuși pentru că va fi foarte frig.

De asemenea, șoferii nu pot porni la drum cu mașina, fără cauciucuri de iarnă. Temperaturile vor fi negative în următoarele două zile, iar de marți va ploua și vor îngheța șoselele.

Cei care au ieșit duminică din case au simțit din plin frigul în orice zona a țării s-ar fi aflat. Gerul a fost nemilos.

Iar frigul va rămâne peste țară noastră și în următoarea perioadă.

Ziua doar în zona de vest a țării temperaturile vor fi pozitive. Pe timpul nopții, însă, mercurul din termomentre va scădea și aici sub pragul de îngheț. În depresiunile din Estul Transilvaniei vor fi minus 19 grade, iar în Harghita, minus 20.

În Maramureș, Transilvania și Nordul Molovei se vor înregistra temperaturi de  minus 13 – minus 14 și minus 10 – minus 11 și în Subcarpații sudici, Dealurile Munteniei și ale Olteniei.

În București, pe timpul zilei, nu vor fi mai mult de minus 2, minus 3 grade la începutul săptămânii.

Meteorolog de serviciu:′ ’Masa de aer ce ne-a influențat este una foarte rece, anticiclonul situat desupra Câmpiei Ruse în extindere către SE Europei a antrenat o masă de aer rece și la nivelul solului care a dat aceste temperaturi la noi în țară.”

De la jumătatea săptămânii vremea își va reveni. Temperaturile vor mai crește, însă meteorologii spun că vin ploile și se va formă polei.

Meteorolog de serviciu: ″Precipitații din ce în mai frecvente, dar și intensifări ale vântului, precipitații lichide și formate pe spații extinse ale poleiului și marți spre miercuri pe zone din ce în ce mai extinse″⁣

Asta înseamnă să evitați deplasările lungi cu autoturismele, iar dacă trebuie neapărat să plecați la drum, să aveți cauciucuri de vreme rea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata