Tencent spune că WeChat se va lupta pentru a atrage noi utilizatori din SUA, în timp ce Casa Albă și instanțele de judecată nu vor interzice acest lucru

Liderul chinez al rețelelor de socializare Tencent Holdings Ltd a declarat că WeChat nu ar putea să câștige noi utilizatori în Statele Unite, în timp ce Casa Albă contestă o hotărâre judecătorească care împiedică interzicerea aplicației de mesagerie.

Tencent, într-o declarație depusă duminică târziu la bursa din Hong Kong, a declarat că a evaluat impactul potențial al unei interdicții de când vineri, Departamentul de Comerț a emis un ordin de blocare al descărcărilor WeChat din motive de securitate națională.

De asemenea, a spus că actualizările de rutină ale aplicației pentru utilizatorii existenți din S.U.A. pot fi afectate negativ în cazul în care Google Inc. și Google Alphabet Inc elimină WeChat din magazinele lor.

WeChat are o bază de utilizatori relativ mică în Statele Unite în comparație cu China, unde aplicația este omniprezentă.

Duminică, judecătorul magistrat al SUA, Laurel Beeler, a declarat că o provocare la interdicția propusă „a arătat întrebări serioase care sunt orientate către meritul revendicării primului amendament”, astfel încât „echilibrul greutăților să fie în favoarea reclamanților”.

Tencent, care a negat că ar fi un risc de securitate, a declarat că s-a angajat și va continua să se angajeze în discuții cu guvernul SUA și alte părți interesate pentru a rezolva problema.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata