Tenis: Irina Begu şi Maria Irigoyen, în finala probei de dublu la Rio de Janeiro

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Irina Begu şi argentinianca Maria Irigoyen s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Rio de Janeiro (Brazilia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după o victorie cu 6-2, 6-7 (5), 10-8 în faţa principalelor favorite, Barbora Zahlavova-Strycova/Klara Zakopalova (Cehia), în semifinale.

Begu şi Irigoyen au avut nevoie de o oră şi 45 de minute pentru a obţine calificarea în ultimul act, în care vor înfrunta cuplul Johanna Larsson (Suedia)/Chanelle Scheepers (Africa de Sud), care a profitat de neprezentarea perechii Lourdes Dominguez-Lino (Spania)/Mariana Duque-Marino (Columbia). Larsson şi Scheepers au eliminat în sferturi perechea româno-rusă Raluca Olaru/Alexandra Panova, cu 4-6, 6-2, 10-3.

Irina Begu, care a mai jucat vineri un meci, de o oră şi 32 de minute, pierdut în sferturile probei de simplu în faţa braziliencei Teliana Pereira, cu 4-6, 4-6, este la a cincea sa finală WTA la dublu din carieră. Irina a câştigat două titluri, unul în 2012 la Hobart, alături de Monica Niculescu, şi altul anul trecut la ‘s-Hertogenbosch, alături Anabel Medina Garrigues (Spania). În 2012 a pierdut finalele de la Fes (unde a jucat în pereche cu Alexandra Cadanţu) şi Luxembourg (alături de Monica Niculescu).

Irina Begu şi-a asigurat prin calificarea în finala de dublu de la Rio un cec de 3.200 dolari şi 180 puncte WTA, în timp ce pentru atingerea sferturilor de finală la simplu (unde ajunsese din calificări) va fi recompensată cu 6.175 dolari şi 78 puncte WTA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata