Tenis: Simona Halep, învinsă de Kuzneţova, în optimi la Stuttgart (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită a turneului WTA de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii totale de 710.000 dolari, a fost învinsă de rusoaica Svetlana Kuzneţova, cu 7-5, 7-6 (4), joi seara, în optimile de finală, după o oră şi 39 de minute.

Halep (22 ani), numărul cinci mondial, intrată direct în optimile de finală, a început excelent meciul şi a condus cu 5-2 în primul set, dar apoi nu i-a mai ieşit jocul, Kuzneţova a evoluat din ce în ce mai bine, a reuşit lovituri de senzaţie şi s-a impus cu 7-5. În setul al doilea, după ce Kuzneţova a reuşit un break, pentru 2-1, Simona a cerut intervenţia antrenorului Wim Fissette, iar rezultatul s-a văzut imediat, jucătoarea noastră reuşind imediat un rebreak. Simona Halep a avut o ocazie mare de a egala situaţia la seturi, dar a ratat trei mingi de set, la scorul de 5-4 în favoarea sa, pe serviciul adversarei. Setul a ajuns în tiebreak, după ce la 6-5 în favoarea ei, Simona a solicitat intervenţia medicului pentru o problemă la spate. Kuzneţova şi-a adjudecat tiebreak-ul cu 7-4 şi victoria cu 7-5, 7-6 (4).

Situaţia este acum egală între cele două, 2-2. Kuzneţova (28 ani, 29 WTA) a câştigat prima confruntare, în 2011, în primul tur la Miami, cu 6-0, 6-4, iar Simona s-a impus în acelaşi an la Toronto, 4-6, 6-4, 6-3 în primul tur, şi anul trecut la Roma, cu 6-1, 6-1, în manşa inaugurală.

Simona Halep va primi pentru participare un cec de 7.984 euro şi 55 puncte WTA, iar Kuzneţova va juca în sferturi cu sârboaica Ana Ivanovic (N. 9). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata