Tenis: Simona Halep, nominalizată la Fed Cup Heart Awards 2014

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, a fost nominalizată de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) la premiile Fed Cup Heart Awards 2014.

 Premiile vor fi oferite pentru patru categorii, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în perioada 19-20 aprilie, când sunt meciuri în Fed Cup, iar România va înfrunta Serbia la Bucureşti, în play-off pentru Grupa Mondială II.

Cele patru câştigătoare vor fi desemnate pe baza voturilor publicului, în perioada 3-28 martie, care pot fi înregistrate pe site-ul , precizează Federaţia Română de Tenis, Simona Halep având-o contracandidată în zona Europa/Africa pe olandeza Kiki Bertens.

Simona a fost nominalizată pentru revirimentul său din meciurile desfăşurate în primul tur al Fed Cup, când a pierdut primul meci în trei seturi în faţa unguroaicei Timea Babos, dar apoi le-a învins în două seturi pe următoarele două adversare, britanica Johanna Konta şi ucraineanca Elina Svitolina, ajutând echipa României să se califice la barajul pentru Grupa Mondială II.

Pentru Grupa Mondială sunt nominalizate Belinda Bencic (Elveţia), Angelique Kerber (Germania), Karin Knapp (Italia) şi Agnieszka Radwanska (Polonia), pentru zona America au fost propuse Montserrat Gonzalez (Paraguay) şi Teliana Pereira (Brazilia), iar Luksika Kumkhum (Thailanda) şi Sabina Şaripova (Uzbekistan) candidează pentru zona Asia/Oceania.

Jucătorii au fost aleşi de către un juriu Heart Award, format din preşedintele ITF, Francesco Ricci Bitti, şi mai mulţi foşti jucători de tenis sau membri ai unor organizaţii media reputate.

”Fed Cup Heart Award a intrat în al şaselea său an de existenţă şi continuă să recunoască contribuţiile speciale făcute de jucători pentru ţara lor sau pentru competiţie. Anul trecut, Fed Cup a sărbătorit 50 de ani de existenţă (ceea ce a coincis şi cu centenarul ITF) şi de aceea vreau să mulţumesc tuturor jucătorilor pentru eforturile făcute în această perioadă pentru creşterea importanţei şi a succesului de care se bucură acum Fed Cup”, a declarat preşedintele ITF.

Premiul Heart Award recunoaşte meritele jucătorilor care îşi reprezintă ţara în mod deosebit, arătând sacrificiu, curaj şi ataşament în timpul meciurilor din Fed Cup. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata