Tenis: Simona Halep s-a calificat la pas în sferturile turneului WTA de la Shenzhen

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, miercuri, 7 ianuarie, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, după ce a dispus cu 6-2, 6-2 de rusoaica Natalia Vihlianțeva (17 ani), în 62 de minute.

Halep (23 ani, 3 WTA), principala favorită a turneului, a dominat meciul cu talentata jucătoare rusă, aflată pe locul 584 în lume, care în primul tur trecuse de Anna-Lena Friedsam (Germania), numărul 85 WTA.

Simona a început meciul cu un break, iar apoi făcut 2-0, dar după ce a salvat nu mai puțin de cinci mingi de break. Românca s-a desprins la 4-0, rusoaica a echilibrat disputa pe finalul setului, câștigându-și serviciul de două ori, dar pierzând manșa cu 2-6.

În setul al doilea, Vihlianțeva a avut 1-0, după două mingi de break ratate de Simona, care a egalat imediat situația și apoi a preluat conducerea, cu 2-1. Vihlianțeva a reușit un break neașteptat și a restabilit egalitatea (2-2), dar apoi Simona Halep nu i-a mai lăsat nicio șansă, câștigând și setul al doilea cu 6-2.

Halep și-a asigurat un cec de 8.934 dolari și 60 de puncte WTA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata