Teodorovici: Cred că anul viitor vom ajunge la 80% grad de absorbţie a fondurilor europene

Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici a declarat luni că până la finalul anului 2015, pe actualul cadru financiar, România va atinge un grad de absorbție a fondurilor europene de 80%.

„Să absorbim integral fondurile până în 2015 nu este imposibil, dar extrem de dificil. 36% cât este astăzi procesul de absorbție arată că putem să atingem în viitor un nivel cât mai ridicat. Mulți nu ne dădeau șanse de nici măcar 50% anul viitor, eu spun că ne vom duce undeva la 80% cele 19,2 miliarde de euro alocate României pe actualul cadru financiar, ceea ce ne va duce la un nivel fruntaș în Europa.

Asta nu înseamnă că lucrurile vor fi simplu de făcut. Conform calculelor pe care le-am făcut și în acest an și pentru anul viitor eu zic că undeva la 80% putem să atingem, ceea ce ne creează premisele pentru început cu dreptul pentru următorul cadru financiar”, a spus Teodorovici după ce a participat la conferința finală a campaniei de informare a beneficiarilor Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), organizată de Autoritatea de Management POS CCE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata