Teodorovici: În agricultură, vom sprijini diferenţa dintre media finanţărilor din Europa

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, la Forumul Fermierilor, că lucrează la ameliorarea diferenţelor de finanţare între fermierii români și cei din Uniunea Europeană, precum şi la egalizarea costurilor pe care aceştia le suportă.

„Pe partea de finanţare, ştiu că am supărat, ştiu că supăr, ştiu că îmi place să supăr în continuare. Omul care face agricultură în România, că face business, trebuie să aibă acelaşi cost de finanţare pe care îl au ceilalţi în afara ţării, adică costul de finanţare al dumneavoastră, al fermierilor, trebuie să fie acelaşi ca al unuia din Franţa sau din altă ţară pe zona de agricultură. Costul fermierilor trebuie să fie acelaşi, nu mai mare, şi pentru asta statul, la asta lucrăm la Finanţe, vom sprijini diferenţa dintre media finanţărilor din Europa cu costul de finanţare din România”, a declarat ministrul.

Teodorovici a adăugat că statul poate sprijini acest proces prin care fermierii să aibă aceleaşi drepturi pe piaţa europeană, eliminând ideea de „fiecare pentru el”.

„Diferenţa aceasta poate să vină statul să o sprijine, pentru că ăsta este un tratament corect între toţi cei din piaţa asta mare europeană şi în această familie mare europeană în care, chipurile, toţi trăim fericiţi, dar fiecare pentru el. Vă asigur de acest lucru, că aşa este corect, să fie în acest fel. Nu trebuie să fim naţionalişti ca să gândim în felul acesta. Trebuie doar să fim corecţi pentru cei din ţara noastră”, a mai spus acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata