Teodorovici: România trebuie să utilizeze granturile SEE şi norvegiene cât mai repede

România trebuie să utilizeze granturile SEE și norvegiene cât mai repede pentru ca sumele să ajungă rapid la populație și celelalte categorii cărora le sunt destinate, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat de presă remis, joi.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat, miercuri, la cea de a treia reuniune anuală pentru granturile SEE și norvegiene, organizată la Hanul Gabroveni din București, obiectiv istoric restaurat cu sprijinul acestor finanțări. În cadrul întrunirii a fost analizat progresul înregistrat în implementarea granturilor SEE și norvegiene în perioada 2007—2014.

„Trebuie să utilizăm granturile SEE și norvegiene cât mai repede pentru ca sumele să ajungă rapid la populație și celelalte categorii cărora le sunt destinate. Totodată, vă asigur de întregul nostru sprijin pentru a avea un sistem cât mai flexibil, astfel încât implementarea proiectelor să fie facilă pentru beneficiari și pentru operatorii de program. Pentru perioada 2007-2014, România dispune de granturi în valoare de aproximativ 306 milioane de euro, sumă de trei ori mai mare decât cea alocată anterior”, a afirmat Teodorovici.

La reuniune au participat reprezentanții statelor donatoare, ai ambasadei Norvegiei la București, ai Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, ai Ministerului Fondurilor Europene în calitate de Punct Național de Contact, ai Operatorilor de Programe, ai altor entități relevante pentru implementarea programelor (Autoritatea de Certificare și Plăți, respectiv Unitatea Centrală de Armonizare și Audit Public Intern), precum și membrii desemnați în Comitetele de monitorizare pentru granturile SEE și norvegiene.

În cadrul reuniunii au fost discutate aspecte legate de stadiul de implementare a programelor, acțiunile de susținere a grupurilor dezavantajate, aspecte de ordin instituțional, Raportul Strategic aferent anului 2013, dar și alte teme cu caracter orizontal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata