Teodorovici: Sperăm ca până la final de noiembrie să avem agreate Programele Operaţionale cu Comisia Europeană

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, speră ca până la finalul lunii noiembrie să fie agreate cu Comisia Europeană Programele Operaționale, „mai puțin partea de infrastructură”.

„România a trimis Programele Operaționale Comisiei Europene, chiar și cel pe infrastructură mare care cuprinde transporturi, mediu și energie. Discuțiile cu cei de la Comisie vor exista. Noi sperăm ca până la final de noiembrie să avem agreate Programele Operaționale cu Comisia Europeană, mai puțin partea de infrastructură, ultimul pe care l-am trimis Comisiei și care va necesita un timp mai mare de lucru. Restul sunt toate trimise și sperăm noi să le convenim cu Comisia până la final de noiembrie 2014. Să fie convenite, nu aprobate, pentru că după aceea este procesul intern al CE de aprobare”, a spus Teodorovici, vineri într-o conferință de presă la sediul ministerului.

Ministrul a precizat că pe Programul Operațional Competitivitate și Programul Operațional Capital Uman vor fi lansate apeluri de proiecte pentru noul cadru financiar în acest an.

„Sunt două programe operaționale, cel de competitivitate — cel care se adresează zonei de cercetare-inovare și de comunicații, și un alt program operațional, cel de capital uman — program extrem de important în special pentru zona de tineri. Vor fi în acest an lansate apelurile de proiecte. (…) Trebuie să legăm cele două instrumente financiare, partea de politică de coeziune cu partea socială, astfel încât impactul în economie să fie unul cât mai ridicat”, a explicat Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene a mai arătat că România va trimite în noiembrie Comisiei Europene cereri de rambursare pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane pe perioada de programare 2007-2013.

„Am văzut o știre că Programul de Resurse Umane nu a trimis nimic în acest an la Comisia Europeană. A fost o misiune de audit care din fericire arată foarte clar că sistemul a fost schimbat, verificările de cheltuieli au avut un rezultat pozitiv, asta înseamnă că începând din această lună România va trimite Comisiei Europene spre rambursare peste 600 milioane euro în 2014″, a mai spus Teodorovici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata